lauantai 1. joulukuuta 2012

Its Beginning to Look a Lot Like Christmas

Kyseinen ihana joululaulu soi jo taukoamatta päässäni. Tätä kirjoittaessa sataa viimein täälläkin lunta, hiljalleen, ei vaakatasossa myrskyämällä. Joulun odotus on suloista!


 Joulutähti valaisee jo kolmessa ikkunassa. Unohdan joka vuosi, että minulla on useampi ja ostan aina uuden. Mutta jos jollain, niin valoilla joulutunnelma tehdäänkin. Tai niistä se luominen lähtee.


Ikeassa oli kauniita punaisia tarjottimia, jotka ovat omassa yksinkertaisuudessaan mitä parhaimpia joulukoristeita taululistalle aseteltuina. Ja valoja löytyy muissakin väreissä pitkin taloa.

Ulos on aseteltu havuja ja jokunen marja. Pieni kuusi valoineen tervehtii portaiden vierellä. Pienen kasvihuoneen olen myös koristellut valoilla. On ihanan pimeää, lyhdyt ja valot pääsevät loistamaan jo iltapäivästä alkaen. Aamulla herätessäkin ulos vilkaisu ilahduttaa.Kynttilät ja erilaiset roikkuvat koristeet ovat minun juttu. Ystäväni löysi netistä kaupan, josta löytyi viimeinkin mobilehängare, eli tyhjä mobile nipsuineen, johon on hyvä ripustella kaikenlaisia koristeita. Ensin kokeilin sinisiä, kaupasta valmiina löytyneitä, tarkoituksena on kuitenkin askarrella niihin joulunpunaisia origamilintuja.  Pieniä tiukuja roikkuu silkkinauhassa ruokailuhuoneen ovella. Helähtävät ihanasti, kun siitä ohi kävelee.
Suurimmat odotukseni liittyvät tähän vaatimattoman näköiseen ruukkuun. Sain ensimmäisen kerran viimevuotisen amarylliksen kasvamaan uudestaan! Sipuli viihtyi kesän perennapenkissä, sitten pannuhuoneen pimeydessä ja nyt valoon ja lämpöön nostettuna, se kasvattaa uutta kukkaa. Saapas nähdä, ehtiikö jouluksi vai tammikuun iloksi. Lämmintä ja tunnelmallista ensimmäistä adventtia kaikille!

Ei kommentteja: